+ Meer informatie

Putten akkoord met kinderopvang

1 minuut leestijd

PUTTEN - Met de stemmen van SGP en RPF/GGP tegen stemde de gemeenteraad van Putten gisteravond in met het instellen van een voorziening voor kinderopvang. Van de amendementen, ingediend door de SGP en RPF/GGP, werd één punt aanvaard.

Het college stelde zich aanvankelijk terughoudend op ten opzichte van kinderopvang. B en W wachtten liever op een initiatief vanuit de bevolking. Dat gebeurde.

C. Houweling (RPF/GGP) wees de plannen van de hand. Samen met de SGP diende hij een aantal amendementen in. Op bijbelse en pedagogische gronden is kinderopvang onverantwoordelijk, aldus Houweling. Volgens hem is het niet denkbeeldig dat 1 kinderen straks zestig uur in het opvanghuis zitten. Hij stelde voor om een kind maximaal vijf uur per dag toe te laten in het opvanghuis. Dit voorstel werd door de overige fracties, met uitzondering van de SGP, verworpen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.