+ Meer informatie

ALPHEN AAN DEN RIJN

2 minuten leestijd

Het was woensdag 22 april j.1. een goede dag voor de kerk van Alphen. ‘s Middags bevestigde Ds. H. C. van der tint van Katwijk aan Zee zijn vriend en ambtsbroeder Ds. P. Sneep als herder en leraar van Alphen. Hij hield een ernstige predikatie over 2 Timotheus 4 : 2a: Predik het woord, las het formulier voor de bevestiging, stelde de vragen en toen klonk plechtig het jawoord van Ds. Sneep.

Deze verbond zich ‘s avonds aan zijn nieuwe gemeente. Hij preekte over Kolossenzen 1 : 28 : De getrouwe prediking: 1. de inhoud; 2. de eisen; 3. het doel van die prediking. Ouderling Van der Lee sprak namens kerkeraad en gemeente een hartelijk woord van welkom. Hij liet staande zingen Ps. 119 : 9, even gewijzigd, en richtte namens de kerkeraad nog een woord van dank tot Ds. Van der Ent, die in de vakante tijd veel arbeid in de gemeente had verricht. Daarna hield de bevestiger een toespraak, mede namens de konsulent, die tot zijn spijt verhinderd was, en de classis ‘s-Gravenhage. Vervolgens sprak een ouderling van Zaamslag, de gemeente, waar Ds. Sneep 4 1/2 jaar gearbeid heeft en die hem node liet heengaan. Daarna sprak Ds. M. S. Roos van Elburg, als oudleraar van Alphen, de burgemeester namens de burgerlijke gemeente en tenslotte Ds. M. C. Tanis van Sliedrecht-centrum namens de vrienden.

Er was voor beide diensten veel belangstelling, ook uit tal van andere plaatsen. Met stof tot dank aan de Heere voor Zijn weldadigheden konden allen het kerkgebouw verlaten en ieder weer zijns weegs gaan.

De Heere moge de arbeid van Ds. Sneep in Alphen zegenen en ook Zaamslag verblijden door Zijn daden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.