+ Meer informatie

Nieuw bouwplan voor stadskantoor Goes

Kosten binnen twaalf miljoen

1 minuut leestijd

GOES — B en w van Goes hebben de gemeenteraad een nieuw plan voor het stadskantoor voorgesteld. Volgens het plan moet er alleen op gemeentegrond gebouwd worden waarmee de sloop van een reeks particuliere panden aan de Oude Singel voorkomen wordt. Met de nieuwe opzet zal de maximale uitgaaf van twaalf miljoen gulden niet overschreden worden.

Over dit laatste is binnen de gemeenteraad nog al wat stof opgewaaid. Heden dat men vorig jaar november overging tot de vorming van de „Beleidsgroep nieuwbouw stadskantoor". In samenspraak met het architectenbureau heeft, deze alle kostendragers nog eens opnieuw bekeken en getoetst aan in uitvoering zijnde projecten.

Een van deze projecten is het onlangs in Dronten aanbestede gemeentehuis. De beleidsgroep is tot de conclusie gekomen dat niet meer dan twaalf miljoen gulden behoeft te worden uitgegeven en dat toch de kwaliteitseisen gehandhaafd kunnen worden. Wethoudei Roose is het hiermee niet eens.

Parkeren

Het voorstel houdt in het nieuwe stadskantoor te bouwen op percelen omsloten door de A. Joachimikade, de Oostsingel en de Oude Singel. Op dit terrein zullen ook 27 parkeerplaatsen worden aangelegd, terwijl er 25 extra parkeerplaatsen komen op het terrein aan de Oostwal.

De raadscommissies voor financiën en ruimtelijke ordening buigen zich deze maand over de plannen.

Zaterdagmorvan een kraan van de her„De Oude Met dit zogede roeden" ofde wieken is de windmolen na

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.