+ Meer informatie

Van Melle: Nog geen bewijs voor cocaïne in snoep

1 minuut leestijd

BRASILIA (ANP) - Volgens de vice-president van het Nederlandse snoepbedrijf Van Melle, R. van Dijk, is er geen enl

De Braziliaanse regering nam het besluit om de "Melbras"-fabriek tijdelijk te sluiten, omdat er werd beweerd dat pastilles van het merk Van Melle met cocaïne zouden zijn ingespoten.

Ook het hoofd van de Braziliaanse federale politie, Romeu Tuma, verklaarde op de televisie dat nog niets echt is bewezen.

De 350 arbeiders van de Van Melle-fabriek bij Sao Paulo vrezen nu dat Van Melle Nederland zal besluiten het Braziliaanse filiaal op te doeken om zijn imago bij de andere 27 filialen over de hele wereld hoog te houden, zo vertelde vakbondsleider Antonio Marcos Tebon, die tot kort voor het cocaïneschandaal met Van Melle onderhandelde over een loonsverhoging van 120 procent.

Intussen overweegt de gouverneur van de deelstaat Rio de Janeiro als gevolg van de "Van Melle-zaak" en de daarop volgende angstpsychose onder de plaatselijke bevolking de verkoop van alle snoep door straatventers bij de schoolpoorten te verbieden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.