+ Meer informatie

^Agenten' roven 11 schilderijen uit museum VS

1 minuut leestijd

BOSTON - Uit het Isabella Stewart Gardner Museum in de Amerikaanse stad Boston zijn gistermorgen om zeven uur Nederlandse tijd 11 schilderijen gestolen, waaronder werken van Rembrandt, Vermeer, en Flinck. De dieven, die zich hadden vermomd als agenten, waren door de bewakers van het museum binnengelaten.

Onder de gestolen werken bevinden zich van Rembrandt "Een man en een vrouw in het zwart"; "De storm op het meer van Galilea" en een zelfportret. Van Vermeer zijn dat "Het concert" en van Govert Flinck "Landschap met obelisk". Van de stukken van Degas werden ontvreemd "Het vertrek van de weegplaats voor jockeys", "Drie jockeys te paard", "Optocht in de omgeving van Florence", "Programma voor een kunstzinnige avond" en een ander werk met dezelfde naam dat niet geheel is voltooid. Van Manet werd "Bij Tortoni" weggehaald. Tevens is een bronzen- beker uit de Chinese Shang-dynastie gestolen.

Volgens een museumwoordvoerder zijn vooral het zelfportret en "Storm op het meer van Galilea" zeer kostbare doeken. Ook het doek van Vermeer wordt een „groot verlies" genoemd, omdat er van Vermeer maar 35 doeken bekend zijn.

Volgens het museum is de diefstal zeer goed voorbereid. Het museum was uitgerust met een moderne alarminstallatie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.