+ Meer informatie

Plancius-actie "Bijbels voor China" afgerond

Bonisa-zending krijgt 13.000 gulden

2 minuten leestijd

ROTTERDAM — Leerlingen van de Planciusscholengemeenschap voor lager beroepsonderwijs (lbo) in Rotterdam hebben ruim 13.000 gulden bij elkaar gebracht voor de Bonisa-zending. Van het geld kunnen zeker 2600 Bijbels voor China worden gekocht.

Het eindbedrag van de actie "Bijbels voor China" werd gisteren in de aula van de Planciusscholengemeenschap door godsdienstdocent M. Molenaar overhandigd aan mevr. M. A. Mijnders-van Woerden van de Bonisa-zending. „Ik hoop dat jullie de Heere zoeken", zo zei zij tot het kleine groepje aanwezige jongeren. „En dat jullie eenmaal met jonge mensen uit de bergen in China mogen zingen: "Gij hebt ons gekocht met Uw bloed"".

De ruim 500 leerlingen van alle eerste en tweede klassen van de Planciusschool hebben de afgelopen weken kaarten met vissen en broden verkocht. Een verkochte kaart leverde 12,50 gulden op. Tweedeklasser Annelies de Groot (15) uit Ottoland verkocht 28 kaarten en was daarmee de topper. Annelies vond het „leuk om te doen". Ze verkocht huis aan huis in de dorpen Ottoland en Achterland. Als beloning voor haar inzet kreeg Annelies gisteren uit handen van mevrouw Mijnders-van Woerden een handgemaakte tas uit China.

Bij-bel

Planciusdocent Molenaar zei in een toespraakje voor de overhandiging van het geld dat het voor de jongelui belangrijk is om een Bijbel te hebben. „Aan de manier waarop jij met je Bijbel omgaat kun je heel wat aflezen. Veel mensen gebruiken de bijbel als bij-bel. Hij luidt wel, maar schudt niet meer wakker".

Eind januari was mevr. Mijndersvan Woerden met een dia-serie voor de leerlingen op de Plancius. „We zijn toen onder de indruk gekomen van het werk in Gods Koninkrijk", aldus Molenaar. „Er is toen als het ware een vonk overgesprongen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.