+ Meer informatie

Geen nieuw liedboek in Duitsland

1 minuut leestijd

BERLIJN — In de Evangelische Kerk van Duitsland is de tijd nog niet rijp voor een nieuw liedboek. De nieuwe liederen van de laatste 20 jaar zouden moeilijk ingang in de traditionele gemeenten vinden.

Zij zijn vooral afkomstig van kritische groepen aan de rand van de kerk. Een alternatief liedboek — naast het bestaande — zou een betere oplossing zijn, opdat de gemeenten langs deze weg aan de nieuwe liederen kunnen wennen.

Tot deze conclusie kwam een conferentie van kerkmusici en theologen, die in West-Berlijn het thema „Het jonge lied in een oude kerk" bespraken.

De liederen in het nieuwe liedboek zouden moeten voldoen aan de volgende voorwaarden; christenen hebben een politieke verantwoordelijkheid, de taal moet „gewoon" (niet-hoogdravend) zijn. De liederen moeten zowel de oecumene als andere culturen omvatten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.