+ Meer informatie

Café de Bulldog voorlopig dicht

VRAAG ONZE ADOPTIE-INFORMATIE!

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse politie heeft gistermiddag het café De Bulldog aan het Leidseplein in Amsterdam voor onbepaalde tijd gesloten.

De sluiting, die op last van de burgemeester geschiedt, is een maatregel in het belang van de openbare orde, zo maakte de Amsterdamse politie gisteren bekend.

Aanleiding tot de sluiting is een vechtpartij van afgelopen maandag, waarbij een 21-jarige Duitse toerist door personeelsleden van De Bulldog ernstig werd mishandeld. De vechtpartij ontstond omdat de bezoeker weigerde te betalen voor het toiletbezoek. Het slachtoffer liep daarbij dermate ernstig letsel op dat hij voor de rest van zijn leven verlamd zal blijven.

De politie arresteerde deze week vijf personeelsleden van het café, die inmiddels op vrije voeten zijn gesteld.

Uit politieonderzoek is gebleken dat eerder aangifte werd gedaan van mishandeling door werknemers van De Bulldog. In oktober 1990 en januari 1991 werden bezoekers door personeelsleden geslagen, aldus de Amsterdamse politie.

Vorig jaar kwam het om dezelfde reden -weigering van betaling na toiletbezoek- tot een handgemeen tussen het personeel en een bezoeker. Begin dit jaar werd een man geslagen omdat hij niets zou willen verteren, aldus de politie.

De eigenaar van De Bulldog was gistermiddag niet voor commentaar bereikbaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.