+ Meer informatie

Op zoek naar koper Coveco

1 minuut leestijd

WIERDEN — Momenteel wordt op prootscheepse wij7£ gepoogd alsnog !en koper te vinden voor de met sluiting gedreigde vleesproduktenfabriek van uoveco in Wierden. In maart werd door Coveco met de vakbonden afgesproken om per 30 juni i.s. te beginnen met de afbouw van de Droduktie van vleesconserven in Wierien. Binnen de termijn van drie maanien zou echter ernstig worden gepoogd jm alsnog een koper te vinden .voor Wierden, waarbij een zo groot mogelijk leel van de werkgelegenheid behouden JOU kunnen blijven. Volgens de vakorganisaties en de ondernemingsraad van Wierden zijn er tot nu toe door de hoofddirectie van Coveco echter nauwelijks pogingen in het werk gesteld om alsnog oplossingen te vinden.

Na veel druk op de hoofddirectie werd afgelopen vrijdag echter besloten om het voormalige oud-lid van de hoofddirectie, ir. M. J. J. Sinke, te vragen de leiding van de reddingsoperatie op zien te nemen. Door de ondernemingsraad is daarbij verzocht om de uiterste termijn van 30 juni, te veranderen in 20 augustus. Men meent dat er gegronde redenen zijn om de afbouwtermijn uit te stellen, omdat er tot nu toe zo weinig activiteiten zijn geweest om tot een verkoop van de fabriek te geraken.

Een groot aantal bedrijven in binnen- en buitenland heeft nu een schrijven ontvangen waarin de produktiemogelijkheden van Coveco op een rijtje worden gezet. Deze week komt een brochure klaar over Coveco die eveneens naar een groot aantal mogelijk geïnteresseerden zal worden gestuurd.

„Ons uiterst moderne bedrijf kan vele kanten op", aldus Henk Koster, de voorzitter van de ondernemingsraad. „Naast vleesconserven willen we ook. best snacks produceren of soepen, sauzen, groente- en fruitconserven maken. Onder leiding van ir. Sinke proberen we alles om aan de slag te blijven. Aan de jongens van Coveco zal het niet liggen. Die willen zich tot en met inzetten".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.