+ Meer informatie

egiosmppers

1 minuut leestijd

jaar op nieuwe huisvesting. De raadscommissie wil de mogelijkheid van nieuwbouw laten onderzoeken. Dat gaat echter te lang duren, vindt de Historische Vereniging, die vreest dat actieve leden nu zullen afhaken. HOOGEVEEN - Op de begraafplaatsen aan weerskanten van de Zuiderweg in Hoogeveen heerst een roekenplaag. Het aantal broedparen is in twee jaar gestegen van twintig tot zeventig. De gemeente verwacht dat als er niets tegen gebeurt, dit aantal eind van dit jaar zal zijn verdubbeld. Omdat de dieren veel lawaai veroorzaken, wat vooral bij begrafenissen storend is, is in overleg met de Stichting Faunabeheer besloten tot een actie om de vogels te verdrijven. Dat gebeurt door het produceren van knallende en gillende geluiden. Op de vogels mag niet worden gejaagd, omdat ze beschermd zijn. De snelle uitbreiding van de roekenkolonie is vooral een gevolg van de groeiende afvalstromen. De roeken zijn afvaleters geworden. ROTTERDAM - De 55jarige F. Albert uit Spijkenisse is vrijdagavond in de Elbehaven in Rotterdam dodelijk verongelukt. Volgens de politie is de man tijdens zijn werk op een zeeschip door nog onbekende oorzaak in een 15 meter diep ruim gevallen. De politie heeft dat zaterdag meegedeeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.