+ Meer informatie

Middenstanders: Btw niet

1 minuut leestijd

DEN HAAG — ledere vorm van btwverhoging is onaanvaardbaar omdat dit, evenals een verhoging van de accijnzen, een verdere aantasting betekent van de koopkracht van de consument en dat in een periode dat die koopkracht toch al onder zo'n'zware druk staat. teren hebben verstuurd aan minister Van der Stee van financiën.

De brief is een reactie op de voorkeur die een meerderheid in de Tweede Kamer op 9 april tijdens het debat over de jongste bezuinigingsoperatie van de regering uitsprak voor een verhoging van de btw in plaats van hogere accijnzen op benzine en dieselolie. de omzetten in de detailhandel en de dienstverlening. Ook een tariefsverhoging van een half procent kan de winsten voor een derde of zelfs tot de helft aantasten. De organisaties zien door al deze voornemens rendementsverlies en aantasting van de werkgelegenheid in het verschiet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.