+ Meer informatie

DS70 mikt 26 mei op zeker 3 zetels

Kattige uithalen naar D'66

2 minuten leestijd

EINDHOVEN — DS'70 verwacht bij de verkiezingen voor de 'weede kamer drie tot vijf zetels te belialen. Deze voorspelling eed partijvoorzitter Zeger Hartog zaterdag in Eindhoven op een ijeenkomst van DS'70.

Hij zei dat de belangstelling voor S'70 groeit en de laatste weken als exlosief toeneemt. „Dit overtreft alles at DS'70 in de tien jaar van zijn beaan heeft meegemaakt", aldus Hart|. Van het uittreksel van het verkiengsprogramma van DS'70 zijn inmidjls 100.000 exemplaren de deur uit. en herdruk van nog eens zo'n aantal is 1 voorbereiding.

Moedeloosheid
Volgens Hartog is de toeneming in de slangstelling voor DS'70 het resultaat ïn moedeloosheid en besluiteloosheid ij de huidige regeringspartijen CDA 1 WD. Het volgens Hartog overdrem optimisme van de PvdA en D'66 zou • eveneens toe leiden dat de kiezers eh wenden naar de „nuchterheid" van S'70. Recente opiniepeilingen, waaruit lijkt dat DS'70 na 26 mei in het geheel iet meer terugkomt in de Tweede kaer slaan volgens Hartog de plank geSeïïriis. De bijeenkomst in Eindhoven was de art van de tweede fase van de verkiengscanipaghe van DS'70. Lijsttrek;r Ruud Nijhof, de eenmansfractie in ; Tweede kamer, opende de aanval op ; PvdA en vooral op D'66. Hij verweet ; partij van Jan Terlouw een pirouet-partij te zijn die moihenteel in een lUeluja-curve zit". Volgens Nijhof zal it niet zo lang duren.

Onjuist beeld
Hij verwacht dat de kiezers zullen inen dat D'66 een onjuist beeld voor)iegeld en dat de kiezers zich van die irtij zullen afwenden. „Het is een par1 zonder economen. Het verkiezing)rogramma van D'66 alleen al verKAMERLID R. NIJHOF .. .D'66 onrealistisch... toont een gat van tien miljard gulden", aldus Nijhof. Ook de PvdA is volgens hem bij de berekening uitgegaan van sterk overtrokken economisch optimisme.

Ook Nijhof denkt ' dat zijn partij straks minimaal drie zetels in de wacht zal slepen. Die nieuwe DS'70-fractie wil dan gaan streven naar een beleid, waarin versobering centraal staat, het bedrijfsleven meer kansen krijgt en de overheidsuitgaven en collectieve lasten drastisch worden teruggebracht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.