+ Meer informatie

Een ongelijk juk

2 minuten leestijd

HOOFDSTUK TIEN De volgende zondag, na de oohtendkerkdlenst, komt het gesprek bij Zandstra thuis, onder het koffiedrinken, als vanzelf op de kans die Nel en Bart hebben gekregen. Vader begint er niet zelf over, want met zo'n gesprek komt er niets meer van om nog over de preek na te denken, laat staan er over te praten. Voordat Bart met Nel meekwam uit de kerk, praatten ze nog wel na over wat ze gehoord hadden, vooral als de preek toepasselijk was geweest. Maar met Bart kon daarover niet worden gepraat en als hij er was

bleven de gesprekken steeds algemeen. Nu begint hij direct over him onderwerp te praten als de koffie voor hem staat. „Jullie hebben het zeker al gehoord van Nel hé, over wat vader ons heeft voorgesteld." „Ja, gisterenavond meteen, dat snap je. Ik keek er wel van op Joh. Dat is een geweldige kans voor Je nietwaar en het is ook eigenlijk normaal hé. Nu dat huls vrijkomt, is bet helemaal iets wat haast niemand zomaar krijgt. Geweldig, wat boffen JulUe daarmee."

DOOR ARJEN VAN HOORN „Het is wel een mooie kans, dat is waar, maar heeft Nel niet meer verteld? Ik voel er namelijk niet zo erg veel voor." „Niet voor voelen? Dat wist ik niet. Nel heeft er niks van gezegd. Maar wat bedoel Je precies? Voel je niks voor dat huis? Dat is toch prachtig en precies zoals jullie huis, het is toch onder één kap?" „O Ja, aan het huis mankeert niks en vader wil het ook nog wel verbouwen en opknappen. Maar ik voel er niks voor om nUJn leven Bart praat druk over wat hij wil in de toekomst als hij eenmaal z'n havo-diploma beeft. Dat hij best kans ziet om veel meer te gaan verdienen dan in de zaak van zijn vader en dat luj dan ook nog een veel mooier leven heeft. Vader Zandstra Iaat hem uitpraten en begint dan over zijn leven te vertellen. Hoe bij al Jong eigen baas wilde zijn en in heel wat werkkringen zo teleurgesteld werd. Dat hij daar zo weinig merkte van waardering als hij hard werkte en toch geen cent méér kreeg. Hoe hij eindelijk een kans kreeg om eigen baas te worden, maar mog enkele jaren minder verdiende dan een knecht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.