+ Meer informatie

Hevig onweer oorzaak van flinlce overlast

2 minuten leestijd

(Van onze streekredactie) Het hevige onweer, dat gisteren boven diverse plaatsen in ons land, woedde heeft op diverse plaatsen flinke overlast bezorgd. Hoe zwaai het onweer was, blijkt wel uit de me • dedelingen van het KNMI te Den Bilt. Er vielen forse hagelstenen soms zo groot als duiveëieren. I»i Dordrecht vielen zelfs haigelstenen van vier centimeter.

Het treinveilkeer liep op verschillende plaatsen in ons land vertraging op. Op de lijnen Amsterdam-Haarlem en Den Haag-Rotterdam hadden de treinen vertra'ging van omstreeks een half uur. Door de blikseminslag was de weasking van overwegen en seinen flink gestoord. Vertragingen deden zich ook voor op de lijn Amersfoort naar het Noorden en het Oosteni In Den Haag kwam de kelder van het Gemeentemuseum blank te staan. De 'kunstvoorwenpen liepen geen water-' schade op; deze waren, op verhoginger^ geplaatst.

Het BoUenibdrijf Van de Schoot tn Hillegom, gevestigd aan de rijksweg van Haarlem naar Sassehheim, is ten dele door brand verwoest. Tijdens de hevige onweersbui was de bliksem ook hier ingeslagen. De schade zou • volgens een voorzichtige schatting van de rijkspolitie ter plaatse zeker één miljoen gulden bedragen. Onmiddellijk na de blikseminslag greep het vuur snel om zich heen.

Een grote bollenschuur werd grotendeels in de as gelegd. De brandweerkoipsen van HUlegom en Bennebroek bestreden het vuur met groot materieel. Men was de brand na een paar' uur meester. Het verkeer over de Rijksweg moest worden omgeleid. Naast de buien deden zich gisteren ook hevige rukwinden voor. De zonsondeiiigang leek meer dan een half uur vervroegd. In het midden van het land was h»t om half acht al aardedonker

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.