+ Meer informatie

McDonald's sluit deuren van 175 vestigingen

1 minuut leestijd

NEW YORK - De Amerikaanse hamburgerketen McDonald's sluit 175 vestigingen en wil 600 banen in het management schrappen.

Deze kostenbesparende operatie gaat 350 tot 425 miljoen dollar kosten en zal de winstcijfers van het vierde kwartaal negatief beïnvloeden.

De koers van McDonald's aandeel zakte gisteren met 13 procent na het bekendmaken van dit nieuws. De hamburgergigant sleepte hierbij ook concurrenten mee zoals Wendy's International en Taco Bell.

Het is al de tweede keer in twee jaar dat McDonald's een aantal vestigingen sluit. In de Verenigde Staten stagneert de groei van de omzet en ook in Latijns-Amerika ondervindt het bedrijf de gevolgen van de slechte economie.

Daar komen in Europa en Japan de gevolgen bij van de gekkekoeienziekte, die mensen voorzichtiger maakt bij het nuttigen van vleesproducten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.