+ Meer informatie

Cuba houdt Nederlandse sleper vast

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — De zeesleepboot „Smit Salvor" van Smit Internationale Zeesleepdienst uit Rotterdam wordt sedert dinsdag in de haven van Isabella de Sagua op Cuba door de autoriteiten vastgehouden. De reden daarvoor is dat de sleper een in moeilijkheden geraakte Noorse tanker in de territoriale wateren van Cuba te hulp kwam zonder dat Cuba toestemming had gegeven. Volgens een woordvoerder van Smit heeft de kapitein van de sleper verondersteld dat de vergunning om het territorium binnen te varen al was gegeven. Op de wel ingediende aanvraag hadden de autoriteiten echter nog niet gereageerd.

Bij Smit zegt men „niet erg gelukkig" te zijn met de situatie. „Wij hebben erg goede connecties met Cuba, dit hadden we niet verwacht", aldus de zegsman. Een directeur van Smit ia naar Cuba gereisd om te proberen de kwestie zo snel mogelijk in der minne te schikken. De Smit Salvor heeft 22 bemanningsleden en is doorgaans in Kingston (Jamaica) gestationeerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.