+ Meer informatie

Cocaïne in kabine *ramp-metro'

2 minuten leestijd

NEW YORK (AP) - Het ongeluk met een metrotrein in het centrum van New York, gisterochtend, is waarschijnlijk veroorzaakt doordat de bestuurder onder invloed was van verdovende middelen.

Bronnen die anoniem wilden blijven, zeiden dat op de vloer van de bestuurderscabine, die onbeschadigd bleef, een leeg cocaïneflesje was gevonden. Een van de bronnen voegde hieraan toe dat volgens enkele ooggetuigen de bestuurder een paar stopplaatsen had overgeslagen en veel te hard had gereden.

Bij het ongeluk vielen minstens vijf doden en 113 gewonden, zo hebben functionarissen bekendgemaakt. Onder de 113 gewonden bevonden zich evenwel 20 tot 30 personen van wie de toestand kritiek werd genoemd, zodat het dodencijfer nog kon stijgen. Gevreesd wordt dat de bestuurder ook is omgekomen. Hij wordt vermist.

De voorste wagon van de tien wagons tellende trein ontspoorde door nog onbekende oorzaak en boorde zich in een pilaar. De wagon brak daarbij in tweeën. Daarna ontspoorden nog vier andere wagons, die gedeeltelijk in elkaar werden gedrukt. Het ongeluk deed zich voor op ongeveer 60 meter van het drukke 14th Street-Union Square-station in Manhattan.

Brandweer en politie werden ingezet om passagiers die in de wrakstukken vastzaten te bevrijden. Uren na het ongeluk zaten mensen nog altijd ingeklemd tussen de verwrongen treindélen. Sommige licht gewonden konden ter plekke worden behandeld; anderen moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Het tot nu toe ernstigste metro-ongeluk in New York deed zich voor in 1918, toen een trein in Brooklyn ontspoorde. Het ongeluk kostte aan 92 mensen het leven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.