+ Meer informatie

RECENSIE

1 minuut leestijd

P.D.J. Buijs e.a.(red.), Goede moed. Dagkalender 2013. Uitg. Buijten & Schipperheijn Motief, Amsterdam 2012, € 8,15.

Opnieuw verschijnt het onder ons zo vertrouwde Bijbels dagboek, gestoken in een fleurige en frisse jas. Een twaalftal predikanten – voor elke maand één – verzorgde ook nu weer de teksten voor elke dag. Die teksten zijn goed van omvang: niet te lang, niet te kort, zo staan er steeds twee in makkelijk leesbare letters op elke pagina. Het blijft een goed beleid van de redactie om per maand voor aaneengesloten Bijbelgedeelten te kiezen met daarbij een evenwichtige verdeling over het Oude en Nieuwe Testament. De maand juli laat een ‘vrije tekstkeuze’ zien onder de titel Vervuld Leven. Deze uitgave behoeft nauwelijks een aanbeveling; ze vindt haar weg wel. Verrassend vond ik de keuze van grote delen uit respectievelijk Numeri en Spreuken. Kortom: goede, dagelijkse kost.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.