+ Meer informatie

NIB-topman ageert tegen hoge prijzen bij overnemingen

1 minuut leestijd

ZEIST — In de euforie rondom bedrijfsovernemingen worden steeds hogere prijzen geboden. Overnemende partijen zijn steeds vaker bereid meer dan 150 procent van het geldende koersniveau te bieden.

„Vanuit de Angelsaksische wereld dreigt een tendens naar ons land over te waaien waarbij een (te) zonnige kijk op de toekomst en de overnemingseuforie in verband met 1992 als katalysatoren hun werk doen. Ik vind dit een gevaarlijke ontwikkeling". Dit zei prof. dr. M. Jonkhart, presidentdirecteur van De Nationale Investeringsbank (NIB), gisteren bij de uitreiking van de KPMG Klynveld Prijzen 1989.

Hoge prijzen voor over te nemen bedrijven worden mogelijk wanneer de acquisitie met vreemd vermogen wordt gefinancierd. Er ontstaat dan een hoog fiscaal voordeel, wat echter gepaard gaat met hogere financiële risico's.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.