+ Meer informatie

Wisselmarkten nerveus door Franse omwenteling

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — De internationale wisselmarkt, die de laatste tijd toch al onder zware druk stond door de al te florissante positie van de dollar, heeft maandag een nieuwe klap gekregen. Oe Franse frank kelderde maandag fors, nadat de socialist Mitterrand de avond tevoren de presidentsverkiezingen had gewonnen.

In Parijs opende de frank vanmorgen ' op 240 per honderd mark. Na een nerveuze dag werd vanmiddag een slotkoers opgemaakt van 240,88, net iets boven het EMS-interventieniveau van 240,93. Vrijdagmiddag werd nog een slotkoers van 237 frank opgemaakt. De Banque de France reageerde vanmiddag op de koersval met een verhoging van het discontotatief voor zevendaagse schatkistbiljetten van 13,5 tot 16 procent.

De Amerikaanse dollar heeft maandag in Amsterdam een willige stemming te zien gegeven. Een blijvend vertrouwen in de Amerikaanse economie en een hoge rentestand in de VS werden versterkt door een zekere vlucht uit de Franse franc, veroorzaakt door de verkiezing van Mitterrand. Nadat vrijdag de dollar was gesloten op ƒ2,5065,werd maandagmorgen begonnen op ƒ2,5340. Met een slot van rond de ƒ 2,54 werd een hoogste koers voor de Amerikaanse munt bereikt sinds vier jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.