+ Meer informatie

NS-machinisten blazen acties voor maandag af

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - De voor maandag aangekondigde acties van NS-machinisten in Rotterdam gaan niet door omdat de bonden hun leden nog moeten raadplegen over het onderhandelingsresulaat over de onderbezetting.

Later in de week zijn acties echter niet uitgesloten, zo heeft een woordvoerder van de Vervoersbond FNV gisteren meegedeeld.

Directeur exploitatie Markman van het rayon west heeft de bonden gisteren toegezegd dat de machinisten gegarandeerd zomerverlof kunnen opnemen en dat de aanspraken op rust, adv- en compensatiedagen van kracht blijven. Hij is echter niet ingegaan op de eis van de bonden om de verlenging van diensttijden terug te draaien do

In Rotterdam kampt NS al enige tijd met een tekort van zeventien machinisten (op een totaal van 330). Oorzaak van het tekort is de vertraagde aflevering van radiografisch bestuurde locomotieven, waardoor machinisten minder snel doorstromen naar het reizigersvervoer dan was voorzien.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.