+ Meer informatie

Dag van verootmoediging jegens Israel in Fonteinkerk Amersfoort

1 minuut leestijd

„In de naam van de Messias is de Joden veel leed aangedaan door de christenen, bewust of onbewust". Aan het woord zijn de organisatoren van de „dag van verootmoediging jegens Israël", die zaterdag 17 augustus in de Fonteinkerk (Nieuwe Leusderkerk) te Amersfoort wordt gehouden.
De verootmoediging is bedoeld als een gelegenheid voor christenen om „hun collectieve schuld ten opzichte van het Joodse volk te belijden". De (Amsterdam) de gereformeerde ds. R. Hervormde ds. P. F. Th. Aalders Strijker (Bussum) en ds. J. W. van der Hoeven (Jeruzalem) zullen het woord voeren. Voorts staan „troostliederen voor Sion'' op het programma, die worden gezongen door een groep onder leiding van het bekende Canadese . zangersechtpaar Mevr.Merv. en Merla Watson.
De verootmoedigingsdag begint 's morgens om tien uur en is georganiseerd door „Dienst aan Israël" In de kerk zal lectuur en ander informatlemateriaal inzake Israël (en de relatie van dat volk tot de christenheid) beschikbaar zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.