+ Meer informatie

Thailand

1 minuut leestijd

SINGAPORE — BANGKOK — De Laotiaanse regering heeft donderdag de militaire attaché van de Thailandse ambassade in Vientiane zonder vermelding van reden uitgewezen. Hij moet het land voor het einde van de maand verlaten. Tegelijkertijd publiceerde de enige krant in Vientiane, de ,,Volksstem", een scherpe waarschuwing aan het adres van 'Thailand, zich door het nieuwe militaire regime niet opnieuw als basis voor agressie tegen buurlanden te laten gebruiken.

In Bangkok is donderdag de verjaardag van de studentenopstand van 1973 rustig yerlopen. Het leger had het uitgangsverbod, dat gold van 22.00 uur tot 04.30 uur, verlengd. Volgens een melding uit Bangkok heeft de hervormingsraad van het leger de politie gemachtigd verdachte personen zonder enige vorm van berechting 30 dagen vast te houden en naar zogenaamde heropvoedingskampen te zenden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.