+ Meer informatie

Raad van kerken ongerust over hechtenis Turken

1 minuut leestijd

AMERSFOORT — De Raad van kerken in Nederland heeft met „ontsteltenis" kennis genomen van de acties die de afgelopen dagen in Twente zijn gehouden en waarbij christen-Turken, die in Nederland Asiel hebben gezocht, werden opgepakt. De Raad heeft dit vrijdag meegedeeld.

De Raad vindt de acties betreurenswaardig vooral omdat vorige week een commissie van de Raad van kerken nog een gesprek heeft gehad met staatssecretaris Haars van Justitie over het toelatingsbeleid. De Raad van kerken had uit dit gesprek de indruk gekregen dat de staatssecretaris in overleg naar een oplossing wilde streven voor de onderduikersproblematiek.

De Raad van kerken meende ook dat bij afwijzende beslissingen op asiel verzoeken aan asielzoekers ruimte zou worden geboden om voorbereidingen te treffen voor emigratie of remigratie. De Raad zegt dat het vertrouwen in de staatssecretaris is geschokt vooral omdat de staatssecretaris in haar gesprek van vorige week niets heeft gezegd over de te ondernemen acties.

De Raad heeft de staatssecretaris inmiddels verzocht de acties te staken en naar meer humane oplossingen te zoeken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.