+ Meer informatie

Israël nog steeds sceptisch over Van der Klaauw

1 minuut leestijd

JERUZALEM — Lsraël heeft zich woensdag uiterst sceptisch uitgelaten over de Europese missie van minister van buitenlandse zaken Van der Klaauw in zijn functi? van voorzitter der EG-ministerraad in het Midden-Oosten.

,,Israël waardeert de rol van een eerlijke makelaar als tussenpersoon, maar een missie gebaseerd op het Europese initiatief is gedoemd te mislukken, daar daarin geen rekening wordt gehouden met Israels essentiële nationale belangen", zo zeieen woordvoerder van het Israëlische ministerie van buitenlandse zaken.

De, leider van de Palestijnse bevrijdingsorganisatie (PLO), Jasser Arafat, met wie Van der Klaauw vrijdag in Damascus een ontmoeting zal hebben, zette dinsdagavond een aantal vraagtekens bij de kansen voor een Europees initiatief ten aanzien van het NabijeOosten, maar prees daarentegen een oud Sovjet-voorstel aan voor een conferentie van alle partijen om een oplossing te vinden voor het Arabisch-Israëlische conflict.

Over de ontmoeting Van der Klaauw-Arafat zei de Israëlische woordvoerder woensdag tegenover journalisten, dat de ,,EG zich moeite en kosten had kunnen besparen door aandacht te schenken aan een interview door PLO-leider Farouk Kaddoumi op 9 april met een blad in Beiroet, waarin hij zei, dat ,,wij nooit inmenging in onze aangelegenheden zullen toestaan en Israël nooit zullen erkennen."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.