+ Meer informatie

Arme landen dupe van landbouwgifzwendel

Koffie-oogst dreigt te mislukken

1 minuut leestijd

SCHIPHOL — Als Ethiopië en enkele andere Afrikaanse lan-/ den met Nederlands ontwikkelingsgeld gefinancierde ondeugde-: lijke landbouwchemicaliën ontvangen, dan is de regering politiek en ook materieel hierin geïnteresseerd. Formeel staat zij er echter. buiten omdat het juridisch een zaak is tussen het ontvangende, land en de leverancier. '

Dit verklaarde zaterdag minister De Koning voor ontwikkelingssamenwerking bij aankomst op Schiphol na een bezoek van een week aan Pakistan.

De minister reageerde op de berichten over een dreigende mislukking van de koffieoogsten in Ethiopië, Kenia, Tanzania en Zimbabwe door gebruik van vrijwel onwerkzame bestrijdingsmiddelen tegen schimmels. Deze zouden zijn geleverd door een in Amsterdai0 gevestigd bedrijf en betaald mét behulp van Nederlands ontwikkelingsgeld. Ethiopië heeft inmiddels officieel een klacht over het geknoei met bestrijdingsmiddelen bij de Nederlandse regering ingediend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.