+ Meer informatie

WD-er vertelt politieke fabel

2 minuten leestijd

KERKRADE — Het tweede kamerlid De Korte (VVD) heeft op een verkiezingsbijeenkomst van zijn Rartij woensdagavond in [erkrade aan de hand van een politieke fabel duidelijk gemaakt hoe volgens hem de verschillen tussen de vier grootste politieke partijen

Bij het overlijden van een oude boer, die twaalf koeien bezat, kreeg elk van de vier zoons drie koeien. Elk van de zoons had een andere politieke voorkeur en om te besluiten wat ze met hun nieuwe bezit zouden doen, sloeg elke zoon er het verkiezingsprogramma van de partij van zijn voorkeur op na. Het verloop van de fabel van De Korte leert dat de WD-zoon het er uiteindelijk het beste van af brengt.

De PvdA-zoon las, aldus De Korte, in Weerwerk dat hij de koopkracht moest handhaven. Hij slachtte zijn drie koeien en van de opbrengst kon hij gedurende twee jaar de koopkracht van zijn gezin handhaven. Daarna moest hij naar de bijstand. De CDA-zoon las in het verkiezingsprogramma van het CDA dat hij sober en als een goed rentmeester door het leven moest gaan. Hij zette de koeien op stal, molk ze heel secuur en moest na vijf jaar ook naar de bijstand toen de koeien waren uitgemolken.

26 mei verkiezingen
voor. Na verloop van tijd had hij meer koeien dan hij aankon en gebruikte hij zijn stier voor kunstmatige inseminatie. Toen deze zoon enige tijd later op het arbeidsbureau kwam, trof hij daar in de kaartenbakken zijn drie broers aan, aldus sprookjesverteller De Korte.

Industriebeleid

Het kabinet-Van Agt heeft de afgelopen jaren een verkeerd industriebeleid gevoerd. Slechts 1,5 procent van de bedragen die het kabinet voor de industrie beschikbaar stelde ging naar kleine bedrijven en 98,5 procent naar grote bedrijven. En dat terwijl bekend is dat werkgelegenheid momenteel vooral bij kleine bedrijven ontstaat. Dit zei D'66-Iijsttrekker Terlouw woensdagavond tijdens een televisiedebat met WDaanvoerder Wiegel.

Op een bijeenkomst van zijn partij heeft lijsttrekker Nijhof {DS'70) zich woensdagavond gekeerd tegen de drastische verhoging van de aardgasprijzen. Hij noemde deze verhoging „niet gerechtvaardigd". Volgens Nijhof worden de inkomsten uit aardgas in het binnenland feitelijk gebruikt als een extra belastingheffing.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.