+ Meer informatie

„Gereformeerden sloegen nieuwe kerkpaden in"

1 minuut leestijd

LUNTEREN — Het kerkelijk leven van de Gereformeerde Kerken is veranderd. De gereformeerden sloegen nieuwe paden in die voordien met een zware slagboom voor hen waren afgesloten.

Dat zei dr. H. J. Kouwenhoven woensdag op de jaarlijkse conferentie van de Vereniging van Predikanten van de Gereformeerde Kerken in Nederland. Dr. Kouwenhoven, die voorzitter is van deze vereniging wees erop dat staan op de grondslag van het evangelie niet vraagt om de statische maar om een dynamische inslag.

Elke vernieuwing is echter geen verbetering. Veranderingen die zich aandienen dienen kritisch getoetst, waarbij het evangelie maatgevend is.

De kembewapeningsproblematiek levert onder de catechisanten de vraag naar het bijbels gelijk voor de dienstweigeraar op.

De aanwezigheid van overtuigende moslims in ons land heeft aan de vraag van de absoluutheid van het christendom een nieuwe beklemmende actualiteit gegeven.

In een tijd vol verschuivingen is de verantwoordelijkheid van de predikant extra groot en bijzonder zwaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.