+ Meer informatie

Niet kunnen

1 minuut leestijd

Er is een natuurlijk „niet kunnen", leder mens is van nature onmachtig om te geloven, en hij kan God niet zien. Ja, ma er bestaat verschil tussen uw niet kunnen bekeren én het niet bekeren zelf.

Tussen deze twee bestaat een onderscheid. Want de oorzaak van uw niet kunnen is één, en de oorzaak waarom u het niet doet is een tweede zaak.

De oorzaak waarom u niet kunt, is de vleselijkheid van uw natuur, maar de oorzaak waa om u het niet doet, is de moedwil van uw wil.

„De natuurlijke mens begrijpt niet de dingen, die des Geestes Gods zijn; want zij zijn hem dwaasheid en hij kan ze niet verstaan, omdat ze geestelijk onderscheiden worden", 1 Korinthe 2 vers 14. Daar maakt de apostel een onderscheid tussen het niet — kunnen en het niet — doen van de natuurlijke mens.

William Fenne

(Onbekeerlijkheid)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.