+ Meer informatie

Buiten Europa

2 minuten leestijd

Groenland — In dit land verschenen twee zegels met als thema Flora en een postzegelboekje Turkije — Met twee bijzondere zegels werd aandacht geschonken aan 150 jaar fotografie. Uitgebeeld werden de ontwikkelingsfasen van de fotografie. Daarna verschenen drie zegels met oude schilderijen en sculpturen. In november kwam een zegel uit ter herinnering aan Pandit Nehru. Hij werd op 14 november 1889 geboren en was de eerste ministerpresident van onafhankelijk India. Vorig jaar verscheen ook nog een serie zee-schildpadden. Vaticaanstad - Na vier zegels ter gelegenheid van het EucharistiBrazilië - De Posterijen van dit land brachten vorig jaar nog een aantal bijzondere herdenkingszegels uit, onder meer voor het 150jarig bestaan van de Braziliaanse Handels Associatie te Pernambuco, voor 150 jaar fotografie —een zegel met foto's uit de vorige eeuw—. Nieuw-Zeeland — Sedert 1943 worden op de zegels met toeslag ten bate van de gezondheidszorg voor kinderen koninklijke kinderen afgebeeld. In 1943 waren dat de prinsessen Elizabeth en Margareth, in 1950 prins Charles en prinses Anne en vorig jaar waren het de hertog en hertogin van York met hun baby (pinses Beatrice) die op zegels prijkten. Een serie van zes zegels toont de mogelijkheden en activiteiten die de zee de bewoners biedt: recreatie, visserij, scheepsbouw en scheepvaart. Suriname — Ook in dit land werd 150 jaren fotografie onder meer herdacht door middel van speciale zegels. Op een van de zegels is het portret van Joseph Nipece, de maker van de oudste foto die bewaard is gebleven, afgebeeld. Verder werden twee zegels uitgegeven met oude amuletten (Jadestenen). In november verschenen drie zegels met het thema Wereldtentoonstelling en in december nog een serie met tekeningen van kinderen, met toeslag ten bate van de zorg "voor het kind". VDR

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.