+ Meer informatie

Ministerie rekent op afnemen van werkloosheid

Top lijkt nu bereikt

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het ministerie van sociale zaken vermoedt dat de huidige 130.000 werklozen het hoogtepunt van de werldoosheidsgolf vormen.Naar verwachting zal de seizoenswerkloosheid, die op het ogenblik 30.000 mensen omvat, deze maand gaan verminderen.

Tijdens de recessieperiode van 1957/1959 bedroeg het aantal werklozen eind januari 1959 bijna 135.000. De werkloosheid is daarna vrij snel gedaald tot 55.000 in augustus van dat jaar.

Sociale Zaken verwacht een soortgelijke ontwikkeling.

De ministerraad zal zich volgende week vrijdag beraden op de maatregelen die moeten worden genomen ter bestrijding van de werkloosheid.

NOTA

Premier Biesheuvel hoopt op 15 februari een nota over de werkvoorziening aan het parlement te kunnen aanbieden. Minister Boersma (Sociale Zaken) zegde de Tweede Kamer de nota toe.

Aan de nota zal een lijst worden toegevoegd van de projecten die in het noorden van het land zullen worden uitgevoerd ter verruiming van de werkgelegenheid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.