+ Meer informatie

HGJB protesteert bij ministerie van WVC

Kwaliteit valt goeddeels samen met identiteit

1 minuut leestijd

BILTHOVEN - De Hervormd Gereformeerde Jeugdbond (HGJB) heeft deze week een protestbrief gestuurd aan hef ministerie van Welzijn Volksgezondheid en Cultuur (WVC). In de brief verwoordt de HGJB zijn bezwaren tegen de door het ministerie aangekondigde bezuinigingsmaatregelen op identiteitsgebonden jongerenwerk. Met dit protest loopt de HGJB vooruit op de voorgenomen acties vanuit het Landelijk Overleg Vrijwilligers Jeugd- en Jongerenwerk (LOVJ).

„Hoewel wij begrip hebben voor de bezuinigingsoperatie op zich, hebben wij grote moeite met de forse subsidiekorting van 25 procent. Het jongerenwerk zal hierdoor aanmerkelijk schade lijden", zo schrijft de predikant-directeur ds. C. G. Geluk van de jeugdbond. De gesubsidieerde landelijke en provinciale staven geven professionele ondersteuning aan vrijwilligers in het plaatselijke jongerenwerk. Volgens de brief neemt deze vorm van toerusting door de bezuinigingen af en gaat de motivatie voor vrijwilligerswerk achteruit.

De HGJB is met deze ontwikkeling niet gelukkig. Ds. Geluk: „Ons werk is het waard om door de overheid te worden ondersteund. We rusten jongeren toe tot verantwoordelijke leden van onze Nederlandse samenleving. In die zin loopt ons werk parallel met het overheidsperspectief".

Kwaliteit en identiteit

Verder schrijft de predikant dat de notie „kwaliteit" voor bonden als de HGJB goeddeels samenvalt met de notie „identiteit". Gedwongen samenwerking met niet gelijkgezinde organisaties resulteert naar zijn mening in vervaging van de algemene doelstelling en daardoor in geringere betrokkenheid bij het werk. Een tweede gevolg is dat het achterland minder openstaat voor een beroep om financiële ondersteuning.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.