+ Meer informatie

Aanrander wil na cel naar open tbr-kliniek

Officier blijft bij eerdere eis

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — De 28-jarige gestelden behandeld worden. Dit

helpt bij de adoptie van een kind weet hij niet, „.„». „„. „„.„.„. ..^„ ,„. aanrander J. E. R. wil tijdens zijn bleek gisteren bij de voortzetting maar „we behoren zeker niet tot de grootste organisaties in Nederland op gevangenisstraf door een psycho- van de rechtszaak tegen hem. 1983 en januari 1984 in Amsterdam vergezeld van zijn hond zes vrouwen te hebben aangerand. In januari vorig jaar werd hij uit voorarrest vrijgelaten vanwege het cellentekort. In december jl. hield de rechtbank voor de tweede keer de zaak tegen hem aan, opdat de reclassering en de verdediging van R. een psychotherapeut konden zoeken die hem wilde behandelen.

Opneming

Gisteren bleek dat zowel de psychotherapeut als R. • een ambulante behandeling in het kader van een door de rechtbank voorwaardelijk op te leggen tbr weinig effectief vond. Een begeleiding tijdens het verblijf in de gevangenis en opneming daarna in de inrichting Groot-Batelaar in Lunteren zou succesvoller kunnen zijn.

De voorwaardelijke tbr naast gevangenisstraf werd geadviseerd door het Pieter Baancentrum, dat een psychiatrisch rapport opstelde. De officier van Justitie, mr: W. Franken van Bloemendaal, bleef bij zijn in juli al uitgesproken eis van anderhalf, jaar cel en onvoorwaardelijke tbr.

In zijn pleidooi vroeg de advocaat van R., mr. A. H. Kist, een zo kort mogelijke gevangenisstraf en voorwaardelijke tbr. Aan deze tbr zouden dan de begeleiding en opneming als voorwaarden verbonden moeten zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.