+ Meer informatie

Beheerscommissie

1 minuut leestijd

Het CDA-kamerlid Reitsma citeerde daarentegen een andere bepaling uit de statuten, waarin staat dat de voordracht van de beheerscommissies aan het algemeen bestuur van de AOC niet bindend is. „Er kan dus geen sprake zijn van een blokkade", aldus de CDA'er. Ook hierover zullen de politici tijdens het kamerdebat verder discussiëren.

Dezelfde partijen, namelijk Bukman, het CDA en de SGP enerzijds en PvdA, VVD en D66 anderzijds (andere fracties namen niet deel aan de debatten), stonden gisteren ook tegenover elkaar inzake de verantwoordelijkheid van beheerscommissies binnen de AOC's. Elk AOC heeft een algemeen bestuur, maar elke afzonderlijke school binnen de AOC heeft een beheerscommissie. Het PvdA-kamerlid Huys stelde dat de beheerscommissie in het AOC Noord blijkbaar de bevoegdheid krijgt bepaalde benoemingen door te drukken of te blokkeren. Hierdoor zouden de beheerscommissies nog te veel gelegenheid krijgen de scholen binnen het AOC in te kleuren naar hun eigen richting. De PvdA'er citeerde uit de statuten, waarin staat dat de beheerscommissies bevoegdheid hebben tot instemmingsrecht. Ginjaar was het „volstrekt eens" met de benadering van de PvdA.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.