+ Meer informatie

SGP Ede wil wethouder leveren

1 minuut leestijd

EDE — Ten aanzien van de wethoudersvacature die ontstaan is door het vertrek van PvdA-wethouder D. H. Keuning, heeft de fractie van de SGP in de Edese gemeenteraad meegedeeld, dat zij in de persoon van fractievoorzitter J. Haalboom met een eigen kandidaat komt.

  „Ondanks alle uitspraken over democratisch handelen en over het wenselijk zijn van een afspiegelingscollege, worden met de weigering van de overige fracties, neergelegd in een beleidsprogram aangeduid met de merkwaardige naam convenant, elementaire componenten overboord geworpen. Er wordt een groep, die samen met de RPF/GPV ongeveer 20 procent van de bevolking vertegenwoordigt, buiten het college gehouden. Dit doet pijn", aldus de fractie van de SGP.
  De SGP-fractie is van mening dat haar rechtens eerder een wethouderszetel toekomt dan de PvdA. Volgens de SGP is er in Ede geen sprake van een afspiegelingscollege. Van de drie grootste fracties in de gemeenteraad (CDA, VVD en SGP) is de SGP niet in het college vertegenwoordigd. Op grond van de verkiezingsuitslag in 1982 meent zij daar recht op te hebben. De SGP haalde 6135 stemmen; de PvdA 5159.


Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.