+ Meer informatie

DESO somber Dver Belgische economie

1 minuut leestijd

Jgië zal ook de komende jaren te pen hebben met ernstige econohe problemen. Dit concludeert Organisatie voor Economische enwerking en Ontwikkeling 50) in haar gisteren gepubliie jaarlijkse rapport over de ische economie. ; belangrijkste problemen van and zijn het hoge aantal werklo(ruim negen procent van de besbevolking), het tekort in de puce sector (9,5 procent van het 0 nationaal produkt) en het teop de betalingsbalans (vijf provan het bruto nationaal pro:). De OESO verwacht dit jaar 1 verbetering op deze drie terrei)lgens het rapport moet de oor: van de moeilijkheden worden cht in het verminderen van het 'urrentievermogen van de Belüe industrie. De OESO raadt de ring aan de sociale lasten voor bedrijfsleven aanzienlijk te vern via algemene belastingverhoen. Bovendien valt een ,,aaning" (devaluatie) van de Belgif rank te overwegen. 3 het gebied van de werkgeleleid wijst de OESO op de nood: van werktijdverkorting, vergde pensionering en bevorde

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.