+ Meer informatie

Sowjets sneller weg uit Duitsland

1 minuut leestijd

BONN (RTR) - De nieuwe minister van defensie van de Sowjet-Unie heeft gisteren verklaard dat de terugtrekking van de Sowjettroepen uit Duitsland sneller zal worden uitgevoerd dan aanvankelijk beoogd. Hij reageerde daarmee kennelijk op de wens daartoe die vorige week in de Bondsrepubliek werd gehoord na de coup in Moskou.

Sowjetminister Jewgeni Sjaposjnikov verklaarde tegenover de Duitse televisie dat de troepen Duitsland zullen verlaten voor het eerder overeengekomen tijdstip van 1994. „Ik kan u het goede nieuws vertellen dat de troepenterugtrekking nu sneller zal worden voltooid dan beoogd. Het gaat in zekere zin sneller met het verloop dan gedacht", zei hij.

In het vroegere Oost-Duitsland zijn nog ruim 250.000 man Sowjettroepen gelegerd. Ten tijde van de Duitse vereniging, in oktober 1990, waren er 360.000 manschappen gestationeerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.