+ Meer informatie

In hoger beroep vier jaar voor heroïnesmokkel

1 minuut leestijd

DEN BOSCH (ANP) - Het Gerechtshof in Den Bosch heeft de 43-jarige Eindhovenaar F. G. veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor de invoer van 25 kilo heroïne uit Turkije.

Er was zes jaar geëist, dezelfde straf waartoe vorig jaar de rechtbank in Den Bosch hem veroordeelde en waartegen hij beroep aantekende. Bij het Hof zei de man twee weken geleden dat hij wel onbezonnen dingen had gedaan, maar zich nooit willens en wetens met heroïnesmokkel had beziggehouden.

In dezelfde zaak zijn twee Eindhovenaren, de 54-jarige M. Y. en de 53jarige A. K., voor de organisatie van de smokkel veroordeeld tot zes jaar elk. De 33-jarige zoon van Y., I. Y., eveneens uit Eindhoven, kreeg vijf jaar, een 29-jarige man uit Istanboel, F. S., drie jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk.

De laatste werd in april vorig jaar gearresteerd toen hij 48 kilo heroïne Nederland binnensmokkelde, verstopt in holle balken van zijn vrachtwagen. De Eindhovense politie was tevoren op de hoogte van de aankomst van de hard drugs, die een straatwaarde van circa 10 miljoen gulden vertegenwoordigden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.