+ Meer informatie

Ds. A. de Leeuw (86) overleden

1 minuut leestijd

Op de leeftijd van 86 jaar is overleden ds. A. de Leeuw, hervormd emeritus predikant te Maarn.

Arie de Leeuw werd 15 oktober 1909 te Zegveld (Utrecht) geboren. Hij studeerde theologie aan de Rijksuniversiteit te Utrecht.

Hij werd in 1934 kandidaat en op 13 januari 1935 tot predikant bevestigd in de hervormde gemeente te Willige-Langerak. Hij diende deze gemeente tot 20 maart 1938 toen hij de herdersstaf opnam in Polsbroek en Vlist.

Van 31 maart 1946 tot aan zijn emeritaat op 15 oktober 1974 diende hij de gemeente van Boskoop. In deze gemeente was hij betrokken bij de bouw van een verenigingsgebouw.

Ds. De Leeuw was ziekenhuispastor in De Lichtenberg te Amersfoort en bejaardenpastor in het Rusthuis te Wijk bij Duurstede.

Hij was in de Boskoopse periode (van 1955-1970) assessor van de classicale vergadering Leiden en van 1961 tot 1974 godsdienstleraar aan het Christelijk Lyceum te Alphen aan den Rijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.