+ Meer informatie

Klokkenberg moet zich aan aantal operaties houden

1 minuut leestijd

BREDA — De Brabantse ziekenfondsen eisen van het medisch centrum De Klokkenberg in Breda, dat het zich houdt aan de duizend hartoperaties die er volgens de oorspronkelijke plannen van de toenmalige staatssecretaris Hendriks van Volksgezondheid verricht zouden gaan worden. Volgens directeur J. F. C. van Vroenhoven van het ziekenfonds Midden-Brabant, die al een jaar namens alle Brabantse ziekenfondsen met De Klokkenberg onderhandelt, zijn die duizend hartoperaties niét alleen om financiële, maar ook om sociale redenen noodzakelijk. De ziekenfondsen weigeren bovendien om alle extra kosten die de conflicten van vorig jaar met zich meebrachten, zoals de gouden handdrukken aan de chirurgen Van der Schaar en Beddermann en de honoraria van externe managers, te betalen.

De hele financiering van De Klokkenberg, die de twintig miljoen gulden heeft overschreden, is gebaseerd op de opbrengsten van duizend hartoperaties per jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.