+ Meer informatie

UIT DE PRAKTIJK

2 minuten leestijd

33

Komt het u gelegen om ouderlingenbezoek te ontvangen? Na even gewacht te hebben kregen wij ten antwoord: Nu ja, komt dan maar binnen, ik heb er wel niet op gerekend, maar het moet dan maar; jullie moeten er maar niet naar kijken, want ik ben aan de schoonmaak. Zo nauw kijken wij niet, zei mijn ambtsbroeder, wij zijn ook maar gewone mensen en ontmoeten de mensen maar liefst zo ze in het gewone leven zijn; als u geweten had, dat wij vanavond zouden komen, had u misschien wel met zekere gedachten bezig geweest om u op een zondagse manier te vertonen, en daar gaat het niet om; het uiterlijke mogen wij niet verachten, maar het innerlijke moet toch het voornaamste zijn op huisbezoek, en wanneer wij daar vanavond met elkander over mogen spreken, dat zou ons zeer verblijden.

Dat is het waar het op aan komt mensen; als u mij vraagt hoe dat er bijstaat, dan moet ik antwoorden dat ik veelal in donkerheid mijn weg moet gaan; dat is weleens anders geweest, het gaat er toch over: „Hoe is het nu?” Een mens kan het er altijd niet mee doen wat er jaren geleden gebeurd is; na bange wegen en tijden vanwege mijn bestaan voor de Heere heb ik mogen zien dat er een weg is tot behoud en kreeg ik te geloven, dat er ook voor mij vergeving en verzoening mogelijk is alleen in de Heere Jezus Christus; in het verdere leven htb ik mogen ervaren wie de Heere voor mij is in vele wegen van tegenspoed, die ik heb moeten doormaken.

Terwijl dit gesprek gevoerd werd, zat een zoon aandachtig te luisteren. Wij wisten, dat deze jongen niet geheel zorgeloos aangaande de dingen der eeuwigheid leefde, bij een vorige gelegenljeid hadden wij daar iets van gemerkt; maar nu door een enkel woord in ons gesprek, dat hem raakte, kwam hij los en volgde er een langdurig gesprek.

(wordt vervolgd)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.