+ Meer informatie

Lourdes verwacht bezoek van paus

1 minuut leestijd

LOURDES — Alle hotelkamers in de wijde omgeving van Lourdes en kamers bij particulieren zijn gereserveerd voor de 50.000 deelnemers aan het 42e roomse eucharistisch congres, dat van 16 tot en met 23 juli wordt gehouden.

Daarnaast zijn 10.000 slaapplaatsen voorzien in tenten voor jongeren. De laatste drie dagen van dit congres woont de paus het congres bij als „gewone congresganger".

Voor dat bezoek zijn de wegen naar het vliegveld Ossun tussen Lourdes en Tarbes verbreed. De Franse spoorwegen richten er een tijdelijk station in.

Het 42e eucharistisch congres wordt voorafgegaan door een symposium. De Braziliaanse aartsbisschop Dom Helder Camara zal de uitkomst van dat symposium van commentaar voorzien.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.