+ Meer informatie

Ds. Van der Heiden doet intrede in geref. gem. Kampen

2 minuten leestijd

Ds. B. van der Heiden werd gistermiddag als predikant van de gereformeerde gemeente van Kampen bevestigd door zijn broer ds. A. B. van der Heiden uit Utrecht met de woorden uit Johannes 1:6 en 7.

's Avonds in de intrededienst memoreerde ds. B. van der Heiden dat hij op de plaats stond van ds. P. Honkoop, die de gemeente van Kampen 28 jaar diende en twee jaar geleden tot hoger dienst geroepen werd. Vervolgens verklaarde ds. Van der Heiden dat hij met de boodschap uit 1 Korinthe 1:23 tot de gemeente van Kampen gezonden is: ,,Doch wij prediken Christus, den Gekruisigde".

Deze tekst spreekt van "De levensopdracht van een dienaar des woords". Dit thema werd in twee aandachtspunten belicht: ,,de geroepene tot die opdracht" en ,,de inhoud van die opdracht".

Als de inhoud van de prediking de gekruisigde Christus is, dan roept dat toen en nu onvermijdelijk verzet op omdat dan de schuld van de mens blootgelegd wordt. Aan diepgevallen mensen laat God de prediking van het geslachte Lam uitgaan, waarin het welbehagen Gods schittert, zowel in de verkiezende liefde des Vaders als in de verlossende liefde des Zoons en het toepassende werk van de Geest.

Ds. B. van der Heiden werd toegesproken door ds. M. Golverdingen namens de classis Kampen en namens de gemeentebesturen van Kampen en IJsselmuiden door burgemeester M. Markusse van IJsselmuiden. Namens de kerkeraad sprak ouderling S. Kasper, die de nieuwe predikant psalm 135:11 liet toezingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.