+ Meer informatie

Ontslag bij 65 jaar gehandhaafd

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De Hoge Raad houdt vast aan ontslag op 65-jarige leeftijd. Onvrijwillig ontslag bij 65 jaar is geen leeftijdsdiscriminatie, luidt het oordeel. Dat heeft het LBL, het expertisecentrum leeftijd en maatschappij, gisteren bekendgemaakt.

De Hoge Raad heeft met de uitspraak zijn eerdere opvattingen uit 1995 bevestigd. De eiseres, die in 1998 tegen haar zin op haar 65e werd ontslagen, voerde aan dat er sinds 1995 zo veel is veranderd dat leeftijdsontslag niet meer gerechtvaardigd is.

Maar de Hoge Raad is het daarmee niet eens. Het hoogste rechtsorgaan van Nederland verwijst naar het in 2001 ingediende wetsvoorstel gelijke behandeling op grond van leeftijd bij arbeid dat de Tweede Kamer behandelt. Dat voorstel gaat over ontslag en dat is bij 65 jaar in dat voorstel toegestaan.

Het LBL is teleurgesteld over het vonnis omdat er geen enkele juridische basis was de vrouw te ontslaan, vindt de organisatie. Het LBL vindt het vooral dubieus omdat de maatschappelijke opvattingen juist verschuiven richting langer werken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.