+ Meer informatie

Cromstrijen krakeelt over "Tuindorp"

2 minuten leestijd

CROMSTRIJEN - De standpunten van de collegepartijen en de oppositie in Cromstrijen over "Tuindorp" zijn zich aan het verharden. Dat bleek gisteren in een extra raadsvergadering die door de oppositiepartijen D66, SGP en de eenmansfracties Schop en Korbqn was aangevraagd.

De oppositie had de extra raadsvergadering over "Tuindorp" aangevraagd, omdat zij niet wil dat dit onderwerp in de commissie besproken wordt. Het SGP-raadslid G. A. Terdu geeft als reden op dat de eenmansfracties niet alle in elke commissie zitting mogen hebben. Daarom hebben zij óók geen vertegenwoordiger in de verschillende commissies aangewezen. Omdat D66 de zijde van de eenmansfracties heeft gekozen, wil zij als drieraansfractie ook niet in de commissie zitting hebben. Ook zij hebben dus geen vertegenwoordiger in de commissies.

Dat betekent voor de oppositie dat zij in de commissies inhoudelijk wel mee mag praten, maar als het op stemmen aan komt niet mee mag stemmen. In zo'n belangrijke zaak als Tuindorp menen zij ook bij te moeten dragen aan de besluitvorming. Omdat dit niet in de commissie kan, hebben zij gisteren geprobeerd Tuindorp uit de commissiesfeer te halen. De commissie waarin inhoudelijk over Tuindorp wordt gesproken, wordt aanstaande dinsdag gehouden.

Toeter (D66) kreeg kort gelegenheid om vragenderwijs van gedachten te wisselen over Tuindorp, maar hij gaf meer kritiek op de gang van zaken dan dat hij bij het onderwerp bleef. Dit wekte bij burgemeester E. W. H. Broekhuis de nodige weerstand op. Terdu kreeg niet eens meer de gelegenheid over Tuindorp nog een woord te zeggen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.