+ Meer informatie

THURGOOD MARSHALL

1 minuut leestijd

Angeles, wordt als een acceptabele kandidaat voor Bush gezien.

Bush heeft het bij de zwarte gemeenschap al voor een deel verbruid door hangende wetsvoorstellen over burgerrechten tegen te houden. Het is de vraag of hij de zwarten nog verder van zich zal durven vervreemden. Bush zoekt naar een compromis in de vorm van een rechter. „Er moet toch ergens een zwarte David Souter te vinden zijn", zegt de conservatieve activist Gary Bauer.

De president zou een slag kunnen slaan door Amalya Kearse te benoe-i men, een zwarte rechter uit de stad New York wier naam in het geruchtencircuit de ronde doet. Zij zou metr een het eerste vrouwelijke lid van het Hooggerechtshof in de geschiedenis zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.