+ Meer informatie

Unilever tegen verdere atv

1 minuut leestijd

UTRECHT — Unilever ziet niets in verdere arbeidstijdverkorting bij de Nederlandse bedrijven van het cofe cern. Dat is gebleken In de eerste on?-} derhandelingsronde voor een nieuwe cao.

Volgens de Unie BLHP, een van de bij de onderhandelingen betrokken bonden, legde Unilever „een absolute blokkade op verdere toename van welke vorm van atv dan ook". Anders dan hun collega's in de metaalindustrie en de -nijverheid hechten de vakbondsleden bij Unilever (10.000 werknemers) grote waarde aan verkorting van de werkweek. De Industriebond FNV wil naar 36 uur. De Industrie- en Voedingsbond CN^f legt overigens de nadruk meer op het scheppen van nieuwe werkgelegenheid in plaats van herverdeling van werk.

Unilever wijst verdere atv resoluut van de hand. Volgens een woordvoerder zou dat „een bedreiging vaa, de internationale concurrentiepositie^ betekenen. De multinational vindt dat er in Nederland, en met name bij de Unilever-bedrijven, al kort genoeg wordt gewerkt.

Ook op tal vÉif'Sndere gebieden staan de werkgever en de bonden lijnrecht tegenover elkaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.