+ Meer informatie

Noord-Vietnam steunt Arabische terroristen

2 minuten leestijd

WASHINGTON, vrijdag — Het Amerikaanse departement van buitenlandse zaken heeft diuiderdag verklaard dat Noord-Vietnam en andere conmmnistische landen wapens leveren aan de Arabische terroristen in het Midden-Oosten.

De woordvoerder van het departement, Charles W. Bray, zei niet welke andere communistische landen bij de wapenleveranties waren betrokken. ,.Wij zjjn er ?s?ker van, dat er een aantal communistische landen is, dat dergelijke hulp levert", was alles wat hij wilde zeggen. De wapens, die NoordVietnam aan de Palestijnen levert, zijn volgens Bray van Chinese en Russische makelij.

De woordvoerder veroordeelde in zijn verklaring de propagandistische steun van Hanoi aan de terroristen, die op de Olympische spelen in München Israëlische sportlieden vermoordden. „Voor zover ons bekend is", aldus Bray, „hebben de Noordvietnamczen directe steun geleverd aan tenminste enkele van de organisaties in het Midden-Oosten, die dch met terroristische acties bezig houden. Dit is een schrikbarende interventie", aldus Brav.

Tweewieler-RAI

De internationale tentoonstelling van fietsen, bromfietsen, motorfietsen, onderdelen en toebehoren, beter bekend als de Tweewieler Rai. zal worden gehouden van zaterdag 24 februari tot 4 maart 1973 in het Raigebouw te Amsterdam. Het succesvolle Rai motorweekeinde in 1971 en 1972 is voor volgend jaar opgenomen in deze Tweewieler-Rai.

De expositie zal een nagenoeg compleet overzicht geven van het aanbod in Nederland aan fietsen, bromfietsen en motorfietsen. Voor elk van deze groepen zal via voorlichting en speciale attracties aandacht worden besteed aan de functie als vrijetijds-vervoermiddel. Zoals altijd wordt de Tweewieler-rai georganiseerd door de Nederlandse vereniging „De rijwiel- en automobielindustrie".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.