+ Meer informatie

Economische druk op Zuid-Afrika

1 minuut leestijd

AMERSFOORT — Economische druk is het laatste middel, dat nog een geweldloze verandering in Zuid-Afrika kan brengen. Dit is de conclusie van Westeuropese en Noordamerikaanse kerkelijke leiders, die van 20 tot 22 mei een beraad hielden over Zuid-Afrika in Driebergen.

Pas nu is het resultaat van de ontmoeting bekendgemaakt. De kerken wordt gevraagd er bij hun regeringen op aan te dringen economische, technologische en militaire samenwerking met Zuid-Afrika moeilijker te maken of te verbieden.


Verder leggen de kerkelijke leiders de nadruk op het belang van zwarte vakbonden en roepen zij de kerken op samen met de vakbonden in eigen land een internationaal stakingsfonds op te zetten.


Aan het beraad namen 40 gedelegeerden en waarnemers uit elf westerse landen deel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.