+ Meer informatie

Een pak melk voor de juf

2 minuten leestijd

Geeske komt uit school. Mam, mag ik een pak melk voor de juf? Een leeg pak melk. Daar gaan we iets van maken. Mama kijkt in de koelkast. Nee, er is niets leeg. Misschien morgen. Geeske zucht. Morgen is het te laat. Mag ik een glas melk? Een héél groot glas. Geeske krijgt een glas. Maar dan is het pak nog niet leeg. Gijs komt thuis. Wil jij een glas melk? vraagt Geeske. Nee, ik wil limonade. Geeske gaat naar Geert-Jan. Wil jij melk? Nee, Geert-Jan wil geen melk. Geeske zucht. Zo komt het pak nooit leeg. Ze loof>t naar de koelkast. Ze pakt het pak melk. Ze kijkt er eens in. Ze pakt een pan en zet die op het aanrecht. Ze giet de melk in de pan. Ze zet de pan in de koelkast. Zo, nu heeft ze toch een pak. Geeske kijkt eens in de koelkast. Er staat nog een pak. Een pak karnemelk. Geeske loopt naar het kastje. Ze pakt nog een pan en giet de karnemelk in de pan. Nu heeft ze twee pakken. De pan karnemelk gaat ook in de koelkast. Er staat nog een pak. Een pak met yoghurt. Zal ze? Ze doet het kastje open. Ja, er staat nog een grote pan en het pak yoghurt. . Ze keert h^t pak om. Boven de pan. Daar gaat de yoghurt. Met een lepel maakt ze het pak goed leeg. Ze spoelt het pak even om. Nu heeft ze drie pakken. Dat is wel genoeg. Ze zet de pan yoghurt in de koelkast. Die is wel heel vol. Dan gaan ze eten. Mama doet de koelkast open. Hé, allemaal pannen. Ze kijkt eens in de pannen. Melk? Karnemelk? Yoghurt? Hoe kan dat nou? Heb jij dat gedaan? Ja, knikt Geeske. Ze laat de pakken zien. Mama schudt haar hoofd. Ze mag de pakken mee naar school nemen. . . Maar ze mag het nooit meer doen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.